krátke BLOGY

Koronavírus mi prekazil všetky plány. Moja prvá letenka v roku 2020 smeruje na Maltu!

17.06.2020

MALTA

EURÓPSKY TRIP

malta z dialky

ČO VIDIEŤ NA MALTE?

Čo ponúka krajina, ktorá je prezývaná aj ako srdce Stredomoria?

Je to už nejaký čas čo som nesedel v lietadle. Letecká doprava sa zastavila a kvôli koronavírusu sa svet na nejaký čas zastavil. Je júl 2020 a ja po dlhej dobe sedím v lietadle a smerujem na Maltu. Tento ostrov v srdci stredomoria sa skladá z troch ostrovov, a to hlavným Malta o niečo menší ostrov Gozo a najmenší ostrov Comino, ktorý sa nachádza medzi nimi. Úradným jazykom sú Angličtina a Maltčina. 

ČO VIDIEŤ NA GOZO A COMINO

Vyplav sa trajektom na súsedné ostrovy Malty, Gozo a Comino.

MONAKO

EURÓPSKY TRIP

BLOG Z CESTY

Francúzska riviera- Slnko, more, luxus, hazard

Síce maličké, ale zahraničnými turistami vyhľadávané. Hovorím o Monaku, luxusnom štáte s rozlohou dvoch kilometrov štvorcových, ktorý je obmývaný Stredozemným morom. Slnko tu svieti skoro počas celého roka a preto je obľúbeným miesto v Európe pre miliardárov, ktorí svoje vily sústredia práve do mesta Monte Carlo, ktoré je zároveň hlavným mestom Monaka.

ČO VIDIEŤ V MONAKU?

Slnko, azurové more a luxus. To je štát Monako

Síce maličké, ale zahraničnými turistami vyhľadávané. Hovorím o luxusnom štáte, ktorý má rozlohu len dva kilometre štvorcové a je obmývaný Stredozemným morom. Slnko tu svieti skoro počas celého roka a preto je obľúbeným miesto v Európe pre miliardárov, ktorí svoje vily sústredia práve do mesta Monte Carlo, ktoré je zároveň hlavným mestom Monaka. Luxusné hotely, honosné kasína, vyleštené športiaky, nádherné parky a priezračné azúrové more.

CYPRUS

EURÓPSKY TRIP

FEBRUÁROVÝ TRIP AUTOM CEZ VŠETKY KÚTY SLNEČNÉHO CYPRUSU

BLOG Z CESTY

Olivová farma ponúka všetko pre milovníkov olív a dokonca ešte viac

Okrem krásnych pláži a priezračného čistého mora, ponúka Cyprus aj malú špecialitku v podobe olivových sadov. Skôr ako sme sa rozhodli hlbšie spoznať zákutia ostrova sme…

ČO VIDIEŤ NA CYPRE?

Cyprus- pamiatky,miesta a zaujímavosti južnej časti ostrova

Ostrov, rozdelený na Cyperskú časť – južná a  Tureckú časť – severná,  ponúka rôzne možnosti, ktoré si môžeš prečítať v tomto článku. 

DUBLIN

EURÓPSKY TRIP

Dublin uvod

BLOG Z CESTY

Dublin nasiaty históriou, tak silno, ako je aj chuť histórie v pravej Írskej whiskey

Po všetkých tých absolvovaných tripoch za slnkom a palmami, som sa rozhodol vycestovať na severozápad Európy, a to konkrétne na ostrov Írsko. Už dlhšiu dobu ma lákalo navštíviť hlavné mesto Írska, Dublin. Našla sa aj partia, ktorá sa na túto moju cestu rozhodla pridať.

ČO VIDIEŤ V DUBLINE?

Zaujímavé miesta, ktoré treba navštíviť v dubline

Do Írska cestuje mnoho Slovákov za prácou. My sme pár našincov stretli pri návšteve hlavného mesta Dublin. Letenky sa dajú zohnať aj do 100 eur a to hneď priamo z Bratislavského letiska. Dublin je typ, kde by ste mohli stráviť pekný predĺžený víkend. Ak sa do Dublinu dostanete 17. marca, čaká vás nezabudnuteľný zážitok.

© SrdcomDobrodruh - Všetky práva vyhradené